27 Ocak 2013 Pazar

2012 Bakiyesi - Bilim Kurgular 3

Bilim kurgu serisinin üçüncü bölümünde düşük bütçeli bağımsız yapımlardan bahsedelim;

Richard Shenkman ve The Man From Earth (2007)
Yönetmenini tanımadığım, tek mekanda geçen, bilim kurgu ögesi sadece diyaloglarda barınan filmin konusu hakkında ispiyon vermeden ipucu vermek mümkün değil. Daha iyi bir yönetmen ve daha iyi oyuncularla bir "12 Angry Men" (1957) misali klasikleşebilecek film, sıradan bir TV yapımı havasından maalesef kurtulamıyor. Yine de ilgiyle izlenebilen, merak uyandıran, sıradışı bir film.

Jack Heller ve Enter Nowhere (2011)
Birbirini tanımayan 3 yabancının yolları ıssız bir ormanın ortasındaki bir kulübede kesişiyor. Ne yaparlarsa yapsınlar, ormandan çıkmanın yolunu bulamıyor, dönüp dolaşıp tekrar kulübeyle karşılaşıyorlar. Bu esrarengiz durumun üzerindeki sır perdesi izleyici açısından bir süre sonra kalksa da, karakterlerin bunu kavraması ve çözümlemesi bir hayli sürüyor, bu da filmin temposunu ve cazibesini yitirmesine sebep oluyor.

André Øvredal ve Trollhunter (2010)
Troll, İskandinavya kaynaklı mitolojik bir canavar ve Norveç'te bir grup üniversite öğrencisi trollerin gerçekten varolduğu şüphesinin peşine düşüyorlar. Belgesel havasında çekilmiş olan film, fantesi-korku türünün kıyılarında dolaşıyor, finale doğru iyice çığırından çıkıyor. İlginç konseptine rağmen yer yer sıkılarak izlediğimi itiraf etmeliyim.

Hiç yorum yok: